Dlaczego kwaśne pokarmy są szkodliwe dla zdrowia?

żywność ekologiczna
Stwierdza się fakt, że wszystkie choroby medycznej rozwijać w środowiskach charakteryzujących się wysokim poziomem kwasowości. Jeśli chcemy prowadzić zdrowe życie, konieczne jest dla nas ograniczać spożycie kwaśnych pokarmów. I ignorując ten pojawia się w wysokiej cenie

Produkty spożywcze bogate w kwas może powodować choroby, takie jak otyłość, osteoporoza, grypy, chorób skóry, a nawet raka. Wysoka kwasowość powoduje również skurcze, skurcze, bóle głowy, bóle stawów i mięśni, i zmęczenie. Zbyt dużo jedzenia kwaśne jedzenie i nie wystarczająco dużo żywności alkalicznej również może powodować na bezsenność, wrzody żołądka, zatrzymanie wody, i zaparcia.

 
Ponadto, oprócz osłabienia układu odpornościowego, oddając w kwaśnych pokarmów może przyniesie spadek siły i wytrzymałości, powolne reakcji psychicznej i nieefektywnego trawienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz